Da li ste i vi jedan od Netflix pretplatnika?

758

Američki medijski div Netflix obavestio je da je na kraju 2020. godine premašio 200 miliona pretplatnika i povećao prihode za petinu u četvrtom tromesečju budući da je velik broj ljudi u pandemiji kratio vreme pred ekranima.

Izvor: pixabay.com

Samo od novembra do decembra Netflix je upisao 8.5 miliona novih klijenata koji plaćaju streaming zahvaljujući odličnom odjeku serija Damin gambit i Bridgerton, novoj sezoni Krune i filma The Midnight Sky.

Time se broj pretplatnika pionira streaminga na kraju 2020. popeo na 203.7 miliona, u čemu su važnu ulogu odigrale i mere zaključavanja zbog pandemije koronavirusa, koje su ljude zadržale kod kuće i prikovale ih za ekrane.

Netflix želi još više proširiti bazu pretplatnika u 2021., ali ni konkurencija ne sedi prekriženih ruku – Walt Disney je u decembru 2020. predstavio novi program Disney +, a Warner Brosov AT&T planira od ove godine sve filmove slati pravo na kanal HBO Max i u bioskopske dvorane.

“Veliki rast streaminga zabavnih programa naveo je naše konkurente poput Disneya, WarnerMedije i Discoveryja da nam pokušaju konkurirati uvođenjem novina”, naveo je Netflix u saopštenju.

“To je delimično razlog zašto smo tako brzo reagirali”, objašnjavaju u Netflixu, ukazujući na nove naslove i širenje poslovanja na više zemalja.

Procenjuju da će u prva tri meseca ove godine upisati šest miliona novih pretplatnika.

Prihodi su im u zadnja tri meseca 2020. poskočili 21.3 posto, na 6.64 milijarde dolara.

Neto dobit pala mu je 7.7 posto, na 542.2 miliona dolara.