KULA – Odziv građana za vakcinaciju iznad očekivanja

2830

U opštini Kula do juče je vakcinisano 762, odnosno 2.18% punoletnih građana koji su se putem portala E Uprava prijavili za imunizaciju.

Prema saznanjima koja imamo broj zaraženih u opštini Kula na dnevnom nivou je jednocifren, a ispred kovid ambulanti više nema gužve.

Oformljen je call centar koji na dnevnom nivou obaveštava građane o terminu vakcinacije ali i nakon vakcinacije proverava kako se građani osećaju i da li imaju neka neželjena dejstva.

Kako su nam rekli iz call centra, svi pozvani građani se dobro osećaju i izuzetno su zadovoljni organizacijom doktora i volontera u MZ Donji Grad u Kuli.

Direktor Doma zdravlja Kula, Žarko Ševin, zahvalio se CRVENOM KRSTU I volonterima NA NESEBIČNOJ POMOĆI I SVAKODNEVNOM ZALAGANJU KAKO BI UČINILI VAKCINISANJE BRŽE I EFIKASNIJE.

Podsetimo, građanima Srbije je putem sajta imunizacija.euprava.gov.rs omogućeno da pokažu interesovanje za vakcinaciju protiv Covid – 19. Formular može da se popuni i na računaru i na mobilnom telefonu. Međutim, vakcinišu se i oni građani koji su došli bez poziva .

Strani državljani se takođe mogu vakcinisati samo ukoliko su predhodno prijavljeni preko E – uprave. To praktično znači , da strani državljani mogu biti vakcinisani protiv Covid – 19 SAMO ukoliko se nalaze na spiskovima za vakcinaciju.