KULA – Sara Joksović na svečanom prijemu kod predsednika opštine

4807

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić ugostio je danas Saru Joksović studentkinju Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu kojoj je dodeljena nagrada Univerziteta u Novom Sadu za Studenta generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka.

Pored toga što joj je dodeljena nagrada Univerziteta u Novom Sadu za Studenta generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka, Sara je takođe i najbolji student Tehnološkog fakulteta za školsku 2019/2020. godinu kao i najbolji student IV godine studija. Zbog izuzetnog uspeha, nagrađivana je i na prethodnim godinama studiranja. Ona je i stipendista opštine Kula.

Sara je trenutno na master studijama i tom prilikom je istakla da je dobra organizacija ključ svega ali da je sve lakše kad studiraš nešto što voliš. Osvrnula se i na pomoć opštine i istakla kako joj ta pomoć mnogo znači.

Što se tiče planova za budućnost, rekla je da je po prirodi spontana i da ne može sa sigurnošću da tvrdi koji su njeni planovi. Za sad planira da upiše doktorske studije.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, u svojoj izjavi za medije je rekao da je praksa stipendiranja najboljih studenata jedna od uobičajenih u opštini kula i da kroz te stipendije žele da istaknu prave vrednosti, kao i na koji  način najbolji pojedinac, u ovom slučaju student može da pomogne sebi, svojoj porodici i svojoj državi a to je da vrednim radom, uspehom i znanjem unapredi svoje okuženje.

Danas je povod bio da istaknemo te prave vrednosti, podelimo iskustva i popričamo sa Sarom koja je najbolji student na Tehnološkom fakultetu koji je završila, takođe i naš stipendista i da pošaljemo poruklu uoči Svetog Save, školske slave, na koji način i kako svaki mladi čovek danas može da napravi uspešnu karijeru. Znanje je nikad dostupnije nego sada u 21. veku, školstvo je besplatno, ne postoje te vrste prepreka da se uspe  i napravi uspešna karijera za koju ne sumnjam da će Sara imati, rekao je Miljanić.

Što se tiče podrške studenata u cilju njihovog povratka u našu sredinu, istakao je da su uspešni studenti dobrodošli ali realno gledano naša sredina nema kapacitet da im ponudi ono usavršavanje koje će sticati na našim ili stranim univerzitetima.

Dodao je i da već sama činjenica da je Sara iz naše sredine znači jer i nju i sve uspešne ljude iz naše sredine, mi kao opština i kao pojedinci možemo kontaktirati i iskoristiti za bilo koja znanja i bilo koje potrebe kada je razvoj naše opštine u pitanju.