Održana komemoracija povodom smrti predsednika SO Kula Bobana Damjanovića

2036

Komemorativna sednica povodom smrti Bobana Damjanovića, predsednika Skupštine opštine Kula održana je danas u 12:00 časova u Domu kulture Sivac.

Zorica Demković, zamenik predsednika Skupštine opštine Kula počela je komemorativnu sednicu minutom ćutanja, a zatim rekla da je Boban bio po prirodi dobrog duha i uvek spreman da pomogne svojim sugrađanima, prijateljima, nesebično se davao da bi mesto u kome je živeo učinio boljim svima.

Pamtićemo ga po dobroti, po dobrim delima, po plemenitosti i spremnosti da pomogne drugima. U istrajnosti i ostvarivanju zajedničkih ciljeva i borbi za život svojih sugrađana. Njegova ožalošćena porodica, rodbina, komšije, prijatelji izgubili su plemenitog čoveka, istakla je Demkovićeva.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da je teško naći reči koje bi opisale prazninu koja je ostala posle Bobana. Prema njegovim rečima svi koji su poznavali, voleli i poštovali Bobana, pamtiće ga pre svega kao dobrog i časnog čoveka.

Svi su ga i u politici, vladi i ministarstvu znali kao „Boban iz Sivca“. Voleo je svoju porodicu,svoj Sivac i svoju zemlju. Nije se štedeo radeći i takvi rezultati su uslovili sa nagradama i funkcijama koje ga nikad nisu promenile. Od svih funkcija najdraža mu je bila „Boban iz Sivca“ i čovek iz naroda, istakao je Miljanić.

Govoreći o vremenu koje su zajedno proveli u FK Polet, od Bobana se oprostio i Željko Varagić. Porodica se zahvalila svima prisutnima i od Bobana se oprostila pesmom „Nema više druga mog“.

Boban Damjanović, predsednik Skupštine opštine Kula, sahranjen je danas u 14:00 časova na Mesnom groblju u Sivcu.