KULA – Dobar odziv građana za imunizaciju

1723

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić održao je danas sastanak sa direktorom Doma zdravlja Kula Ševin Žarkom, povodom početka masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa u opštini Kula.

Direktor Ševin je istakao da je zaključno sa današnjim danom do 10 časova vakcinisano 1318 građana svih kategorija.

Kada je reč o definisanim puktovima za imunizaciju, predsednik opštine Damjan Miljanić je istakao da, s obzirom da je Dom zdravlja Kula opterećen višemesečnim radom Kovid ambulante i sada punktom u Kuli, gde je angažovano stalno 5 lekara, a u pripravnosti je ekipa Hitne pomoći, novi punkt bi zahtevao angažovanje još 5 ljudi koji bi bili angažovani isključivo na tom punktu i još jednu ekipu Hitne pomoći.

To bi u potpunosti ugrozilo funkcionisanje Doma zdravlja Kula. Tako da ćemo nastaviti sa ovim sistemom rada, a svim građanima kojima je neophodan prevoz, to mogu da naglase u Kol centru, kao što i sada rade, rekao je predsednik Miljanić.

Doktor Ševin je napomenuo da će zbog potrebe mamografskih snimanja od 01. februara radno vreme Kovid ambulante biti od 09 do 17 časova. Na taj način, u periodu od 07.00 do 08.30 časova, Služba radiologije će moći nesmetano da vrši mamografske preglede.