KULA – Najbolje plivačice na prijemu kod predsednika opštine

1784

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić upriličio je danas prijem za dve najperspektivnije plivačice iz naše opštine, Lenku Kozomoru i Jelenu Kosović. Njih dve nastupaju za plivački klub “Bjelica“ iz Vrbasa.

Lenka Kozomora je među 8 najbržih žena u Srbiji u disciplini prsno, sa svojih 13 godina, a plivanjem se bavi već 4 godine.

Lenka je istakla da ona pliva u najzahtevnijoj disciplini – prsno, da se u toj disiplini našla neplanirano kada je na državnom prvenstvu 2018. godine postigla dosta dobre rezultate u toj disciplini i počela više pažnje da obraća na tehniku i vreme u prsnom. 2019. godine je prvi put postigla uspeh na državnom prvenstvu u prsnoj tehnici.

Što se tiče budućnosti, istakla je da ne želi previše da očekuje da se ne bi razočarala ali želela bi da ponovi ove rezultete i napravi rekord u 100m prsno.

Jelena Kosović ima 15 godina i plivanjem se bavi od svoje pete godine. Njene discipline su delfin, leđno i mešovito. Kao navažnije faktore za svoj uspeh, Jelena je istakla naporan trening, dobro organizovano vreme i želju.

Jelena je prvak države na 200m delfin, tu je bila i druga sa svim kategorijama u seniorskoj kategoriji, a na 400m mešovito bila je 2018. u Subotici takođe prvak Srbije.

Činjenicu da u Crvenki nemaju zatvoren bazen i da su one pored toga postigle neverovatne uspehe, opravdale su rečima: Pa kada se nešto želi, sve se može, nađe se način!

Što se tiče daljih plivačkih planova, Jelena je za sada u Spartaku u Subotici, tamo trenira i ide u srednju školu.

Osnovač plivačkog kluba „Bjelica“ iz Vrbasa, profesor Zdravko Bjelica izrazio je izuzetno zadovoljstvo zbog uspeha svojih plivačica.

Ta deca koja se bave plivanjem, šta god u životu radili biće veoma uspešni, jer su naučeni da rade, istakao je profesor Bjelica.

Predsednik opštine,Damjan Miljanić uručio je Jeleni i Lenki prigodne poklone, poželevši im još mnogo sličnih uspeha u nastavku karijere.

Iskoristili smo povod Svetog Save da podsetimo sve građane na sjajne rezultate koje su ostvarili mladi ljudi, bilo u nauci, bilo u sportu. Devojčice koje su osvojile fenomenalne rezultate u plivačkom sportu, vrhunski su sportisti a u isto vreme i odlični đaci, rekao je predsednik opštine kula damjan miljanić.

Dodao je i da opština želi da pomogne kroz razne načine od stipendiranja najboljih đaka do pomoći klubovima, kao i da su dogovorili i neke buduće korake kada je u pitanju plivački sport. Prošle godine registrovan je plivački klub i u Kuli, tako da i kroz to mogu da pomognu svima koji žele da se bave ovim sportom i prave ovako sjajne rezultate.

Ovo je jedan mali čin ali u celoj priči značajan, istakao je.

Pomenuo je i sredstva za završetak radova na bazenu u Kuli:

Mi smo opredeljenja da, ako se sredstva ne obezbede u najskorije vreme putem konkursa, u narednih desetak dana, da ćemo iz sopstvenih sredstava završiti otvoreni bazen i da onda krenemo dalje u realizaciju zatvorenog bazena i za rekreaciju ali i za vrhunske sportiste koji u ovom sportu postoje sa teritorije naše opštine, rekao je Miljanić.