Humanitarna izložba „Ogledalo duše“ u Likovnoj galeriji KC Kula

381

Likovna izložba „Ogledalo duše“ i ove godine tradicionalno je održana u Likovnoj galeriji Kultrunog centra Kula. Organizator izložbe je Udruženje obolelih od multiple skleroze "Zapadna Bačka" iz Sombora, u saradnji sa Likovnom galerijom Kulturnog centra Kula.

Predsednik opštine Kula zahvalio se u svoje ime i u ime opštine Kula.

„Opština Kula se trudila da bude dobar partner i drago mi je da čujem da je to sa vaše strane ovako prepoznato, i to će biti i u narednom periodu“, istakao je Miljanić.

Pored Damjana Miljanića, predsednika opštine Kula prisutnima se obratila i Julijana Stanisavljević, predstavnica Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja- sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, kao i Živko Radmilo,  predsednik Udruženja „Zapadna Bačka“.

Julijana Stanisavljević se zahvalila na pozivu i rekla da Ministarstvo podržava ovakve događaje i manifestacije i istakla da je cilj Ministarstva da spoji lokalnu samoupravu sa lokalnim udruženjem.

Posebno je istakla da je multipla skleroza specifična vrsta bolesti i zbog toga se zahvalila na razumevanju.

Izložba je humanitano – prodajnog karaktera i biće otvorena do kraja ovog meseca.

Zbog trenutne epidemiološke situacije izložba je organizovana u skladu sa merama koje je propisala Vlada Republike Srbije i Krizni štab.