VUK PEROVIĆ o povratku u matični klub: „Crvenka je za mene jedna od najboljih rukometnih škola u Evropi“

2290

Vuk Perović, rukometaš koji je počeo da igra rukomet u Crvenki, igrao je potom u Vrbasu nakon čega je napravio bogatu inostranu karijeru u Španiji, Makedoniji, Omanu, Izraelu, Mađarskoj. Može da pokrije pozicije desnog beka i desnog krila a u nastavku sezone u Arkus ligi zaigraće ponovo u dresu RK Crvenka.

Kakav je osećaj ponovo igrati za tim iz kojeg si ponikao?

Vratio sam se posle desetak godina u moj matični klub, zadovoljstvo je biti opet deo Veverica, jer Crvenka je za mene jedan od najvećih klubova sa ovih prostora i jedna od najboljih rukometnih škola u Evropi.

U prvoj odigranoj utakmici, Crvenka je upisala važnu pobedu, jeste li očekivali ovakav ishod?

U jako važnoj utakmici za nas pobedili smo Proleter u Zrenjaninu i u plej aut prenosimo 4 boda. Očekivao sam pobedu, možda ne sa razlikom od 8 golova ali s obzirom koliko smo trenirali i spremali se za ovu utakmicu, zasluženo smo osvojili 2 boda.

Kako ti se sviđa trenutna atmosfera u klubu?

Atmosfera u klubu je odlična, pogotovo posle važne pobede. Nadam se da ćemo nastaviti pobednički niz i ostvariti cilj za ovu sezonu, a to je opstanak.

Prvi naredni protivnik je Dubočica 54, jeste li spremni za ovaj susret?

U subotu igramo sa Dubočicom iako je utakmica bez rezultatskog značaja, kao i svaku utakmicu idemo na pobedu i sa dve vezane pobede u regularnom delu prvenstva, ulazimo u plej aut sa mnogo većim samopouzdanjem.

Jel teško igrati važne utakmice bez podrške sa tribina?

Teško je igrati celu sezonu bez publike, jer zbog navijača se i igraju utakmice. Svakoj ekipi na domaćem terenu navijači su kao osmi igrač i poseban je osećaj igrati utakmice pred punim tribinama.

Koja su tvoja predviđanja za budućnost RK Crvenke u Arkus ligi?

Uprava kluba, treneri i igrači daju svoj maksimum da klub ove godine izbori opstanak i nadam se da ćemo u tome i uspeti jer Crvenka zaslužuje da bude stabilan klub i u budućnosti u Arkus super ligi.