Masovna imunizacija u Zapadnobačkom okrugu

746

Masovna imunizacija se sprovodi sa sve tri dostupne vakcine u Zapadnobačkom okrugu, kažu za RTV u Zavodu za javno zdravlje iz Sombora. Re-vakcinacinacija počinje od srede 10. februara za građane koji su primili vakcine od 20. januara.

U Zapadnobačkom okrugu do sada je imunizacijom ubuhvaćeno 9.408 građana, a broj obololeih od virusa Kovid – 19 pao je ispod 300.

„Što se tiče aktivnih slučajeva po opštinama najviše je inficiranih u Somboru 105 slučajeva, zatim sledi Kula sa 85 inficiranih, pa Apatin sa 60 aktivnih i u Odžacima imamo 21 obolelog. Masovna imunizacija odlično je organizovana po svim domovima zdravlja u zapadnobačkom okrugu. Do sada je vakcinom proizvođača Fajzer vakcinisano 595 ljudi, a već se revakcinisalo 365 ljudi, kada je reč o fajzerovoj vakcini, a daleko je veći broj onih koji su primili kinesku vakcinu, a počeli smo i sa ruskom vakcinaciju“ rekla je Dr Gordana Cvetić, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Sombor.

U somborskoj bolnici kažu da je situacija mnogo bolja, na respiratorima nema pacijenata, a trenutno ih je 13 na lečenju od korona virusa.

 

Izvor: RTV