Početak radova na digitalizaciji Kule

2535

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić sastao se danas sa predstavnikom kompanije „Telekom Srbija“ Srđanom Kovačevićem, rukovodiocem odeljenja za planiranje i izgradnju u Zapadnobačkom okrugu, koji je izneo planove izgradnje optičke mreže u Kuli.

-Krajnji cilj nam je izgradnja najveće optičke mreže u Srbiji, koja će izaći u susret svim potrebama sadašnjih i budućih modernih uređaja i aplikacija. Planiramo da optičku mrežu spustimo do svake kuće na teritoriji opštine Kula, kao i do svake kompanije, bez obzira na njenu veličinu. Korisnicima ćemo ponuditi izuzetno brz i stabilan internet do 1.000/100 Mb/s, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalaze i broj uređaja koje su priključili na MTS optičku mrežu, rekao je Kovačević.

On je dodao da troškove kompletnog prebacivanja korisnika sa bakarne na optičku mrežu snosi „Telekom Srbija“, s tim što korisnik koji ima širokopojasne usluge – internet i TV, odmah dobija pet puta veću brzinu za isti novac. Kad su novi korisnici u pitanju, i oni će infrastrukturu dobiti besplatno, a cena usluge zavisi od paketa za koji se odluče, rekao je predstavnik kompanije „Telekom Srbija“.

Kompanija „Telekom Srbija“ širi optičku mrežu u Kuli, pa će pojedine gradske ulice u samom centru grada biti raskopane. Početak radova na izgradnji optičke mreže očekuje se odmah nakon praznika a zbog samog obima posla postavljanje optičkih kablova je podeljeno u više faza.