U Vojvodini 252 novozaražena

751

Prema poslednjim informacijama, u Vojvodini je registrovano 252 nova slučaja. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 89.

Izvor: Google

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji 36 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji 9 opština i to Žitište, Kanjiža, Beočin, Senta, Čoka, Novi Bečej, Titel, Irig i Odžaci.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 6.585. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.810.  U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva i brojevi su sve manji.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Institut poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu.

Institut za javno zdravlje Vojvodine