ZASEDAO KRIZNI ŠTAB: Određeni ugostiteljski objekti NE POŠTUJU mere

7197

Štab za vanredne situacije opštine Kula zasedao je danas povodom pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji opštine Kula. Osim toga, tema sednice bila je i imunizacija i problematika vezana za Dom za stare i penzionere.

Na sednici je ustanovljeno da u proteklom periodu, na dnevnom nivou imamo dvocifren broj zaraženih i da su to uglavnom mlađe osobe, starosne dobi 18, 19 pa čak i 16 godina.

S obzirom na to da su određeni ugostiteljski objekti pravili dnevne žurke uprkos merama zabrane koje su još uvek na snazi, u narednim danima će inspekcija u saradnji sa policijom vršiti pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata sa posebnim fokusom na one za koje je utvrđeno da se ne pridržavaju propisanih mera.

Inspektor Miladin Pikula istakao je da se na sahranama epidemiološke mere sve manje poštuju, te će komunalna preduzeća vršiti dodatni nadzor kao i dezinfekciju objekata, odnosno kapela.

 

Što se tiče imunizacije, komandant Štaba za vanredne situacije, Damjan Miljanić, rekao je da sve ide po predviđenom planu, bez zastoja i sa velikim interesovanjem. Do sada je vakcinisano preko 2300 građana opštine Kula.

Posebna tačka dnevnog reda bila je pitanje Doma za stare i penzionere Kula i nemogućnost njihovog izlaska napolje već godinu dana zbog situacije sa korona virusom o čemu je obavešteno i nadležno Ministarstvo i na čemu se intenzivno radi kako bi se našlo najbolje rešenje.

Komandant Štaba se dotakao i obeležavanja 8. marta i postavljanja tezgi u centru Kule, gde je zaključio da do toga neće doći ukoliko ne dođe do poboljšanja epidemiološke situacije i smanjenja broja zaraženih ali će se o tome još odlučivati u narednom periodu.

Starosna sruktura obolelih u opštini Kula je 45 godina.