Umrežavanje zelenih pijaca u pokrajini

75

Međusobno potpisanim sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji novosadsko, somborsko i dva subotička preduzeća, koja upravljaju zelenim pijacama, obavezala su se da će, umrežavanjem i međusobnom razmenom iskustva, doprineti njihovoj modernizaciji i unapređenju rada.

izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, sporazum su potpisali Uroš Lončar, VD direktor JKP “Tržnica” Novi Sad, Dejan Ljubisavljević, direktor JKP “Subotičke pijace” Subotica, Branislav Joka, direktor AD “Tržnica” Subotica i Goran Nanković, direktor JKP “Prostor” Sombor.

“Cilj potpisanog sporazuma jeste da razvijamo različite oblike saradnje na popularizaciji pijačne delatnosti. To ćemo nastojati da ispunimo kroz organizovanje zajedničkih manifestacija, edukacijom o zdravsvenoj bezbednosti hrane i slično. Isto tako, razvojem softverskih projekata vezanih za organizaciju, naplatu i kontrolu rada tezgi, svakom u svom delokrugu, značajno će unaprediti proces rada. Za JKP “Tržnica” Novi Sad od izuzetne je važnosti saradnja sa drugim sličnim preduzećima, kao i razmena iskustva i dobre prakse”, rekao je Uroš Lončar, VD derektor JKP “Tržnica” Novi Sad.

Potpisnici sporazuma u aktivnom su članstvu Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” u okviru kojeg sarađuju sa drugim pijačnim upravama u Srbiji.

B.K

Izvor: agrofin.rs