DANAS zaseda Krizni štab: ublažavanje mera ili pooštravanje postojećih?

1043

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 459.259 osoba, a zabeležena su 4.443 smrtna slučaja, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 3.912 hospitalizovanih pacijenata, dok se 162 osobe nalaze na respiratorima. Prema poslednjem preseku,još 14 pacijenata preminulo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 2.809 osoba, od 10.368 testiranih.

U protekla tri dana inspektori su kontrolisali poštovanje protivepidemijskih mera u više od 12.000 objekata širom zemlje.

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija u zemlji, biće održana danas u 15 sati, najavljeno je iz Vlade Srbije. Na toj sednici bi trebalo da budu razmatrani efekti odluka Kriznog štaba od petka, po kojoj za vikend ugostitelji i tržni centri rade do 14 sati.

Takva odluka bila je rezultat kompromisa između medicinskog dela Štaba koji je bio za zatvaranje na pet dana, i drugih članova koji su bili za to da se radno vreme ugostiteljima ne skraćuje.

Odluka da restorani, kafići, tržni centri rade do 14 sati doneta je kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih, koji se u Srbiji prethodnih dana svakodnevno beleži.

Izvor: RTV