Predsednik opštine Kula obišao porodicu Sadovski kojoj je u požaru izgorela kuća

2331

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, obišao je danas petočlanu porodicu Sadovski iz Kule, kojoj je u požaru izgorela porodična kuća.

-Materijalna šteta je nemerljiva, ali na sreću nije bilo žrtava. Došao sam da im lično, pre svega, dam podršku i da se uverim kakvo je stanje. Podrška opštine neće izostati, baš kao što nije izostala kod porodica koje su ranije izgubile svoj dom u požarima, a sa naše opštine su, rekao je Miljanić.

On je dodao da će se angažovati i komunalno preduzeće, koje će poslati svoju mehanizaciju i ljude da pomognu u radovima, pre svega u raščišćavanju, a da će materijalna sredstva obezbediti opština. Trenutno jednokratno u vidu finansijskih sredstava, a kasnije u vidu materijala koji je najneopšhodniji za izgradnju.

-Osnovna poruka i porodici Sadovski i svim građanima naše opštine i naše države jeste da u bilo kojoj situaciji, teškoj, dramatičnoj ili nesreći koja ih zadesi, neće biti sami. Uvek će imati maksimalnu podršku i lokalne samouprave i države, rekao je predsednik Miljanić.