Uključite se u projekat Dan devojčica u IKT sektoru 2021.

519

Međunarodni Dan devojčica u IKT sektoru/ Girls in ICT Day biće obeležen jedanaesti put u organizaciji UPŽ Srbije, i ove godine uz institucionalnu podršku Vlade RS i počasno pokroviteljstvo predsednice Vlade, gospođe Ane Brnabić, kao i uz institucionalnu podršku Ministarstva privrede, Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, ostalih resornih ministarstava, organizacije UN Women, Međunarodne unije za telekomunikaciju ITU i portala European SME Week. Tokom proteklih 10 godina preko 8.000 učenica završnih razreda osnovne škole bilo je uključeno u različite aktivnosti koje je Udruženje organizovalo.

Izvor: poslovnezene.org.rs

Ove godine Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru 2021 obeležava se 22. aprila. POZIVAMO OSNOVNE ŠKOLE DA PRIJAVE UČEŠĆE UČENICA SEDIMIH I OSMIH RAZREDA U AKTIVNOSTIMA KOJE ORGANIZUJEMO. Zbog specifičnih uslova i pandemije, manifestacija se organizuje onlajn, kao i prošle godine, kroz tri različite aktivnosti:

Takmičenje za najbolji video rad „Uhvati ideju“  – Svim osnovnim školama u Srbiji upućujemo poziv da timovi učenica završnih razreda predstave svoje ideje koristeći savremene načine komunikacije. Prilikom osmišljavanja i prezentovanja svojih ideja, devojčice će koristiti formu video radova. Radovi koji ispune kriterijume biće postavljeni na YouTube kanalu Dan devojčica UPŽ Srbije, a potom će komisija izabrati najbolje. Konkurs će biti otvoren od 18. marta do 12. aprila.

Onlajn grupne posete kompanijama – U nedelji obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, preko virtuelnih platformi biće organizovane onlajn grupne posete devojčica kompanijama koje se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama, firmama u sektorima u kojima su žene manje zastupljene, kao i onima čije su vlasnice žene, članice UPŽ Srbije. Kroz virtuelne obilaske kompanija, susrete i razgovore sa preduzetnicama, vlasnicama firmi i menadžerkama, devojčice sagledavaju različite mogućnosti pri izboru buduće profesije.

Mini film – Kao i prošle godine, odmah po završetku manifestacije, umesto završne ceremonije i dodele nagrada priprema se mini film, koji će prikazati sve aktivnosti vezane za ovogodišnju manifestaciju. U nastavku je link za film koji je prošle godine prikazan na kanalu  RTS 3 posle manifestacije i koji se sačuvan u arhivi Radio televizije Srbije kao svedočanstvo o vremenu tokom pandemije.