Završena sednica Kriznog štaba, usvojene NOVE MERE

2987

Od početka epidemije u Srbiji je koronavirus potvrđen kod 503.291‬ osobe, a od posledica zaraze preminula su 4.644 pacijenta. Na bolničkom lečenju je 4.359 ljudi, a na respiratoru 213 osoba. Danas je zasedao Krizni štab i doneo odluku o uvođenju strožih mera.

Izvor: pixabay.com

Aktuelna epidemiološka situacija, prema analizi medicinskog dela Kriznog štaba je vanredna. Jedan određeni period vidi se blago povećanje broja obolelih, a epidemiološki deo Kriznog štaba očekuje da će broj dalje rasti u narednom periodu, rekao je posle sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Stariji osnovci prelaze na onlajn nastavu

Sledeće nedelje nastavlja se onlajn nastava za srednje škole, ali će se u saradnji sa Ministarstvo prosvete na onlajn nastavu prebaciti i stariji razredi osnovne škole (od petog do osmog razreda). Niži razredi nastavljaju kao i do sada, rekao je Gojković.

Sve se zatvara osim prehrane, apoteka i pumpi

Za vikend će na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Mere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije, rekao je Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba. Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u petak, 12. marta u ponoć.

 

Izvor: RTS