Srednjoj stručnoj školi iz Crvenke podsticaji Pokrajine

469

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 12 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava koji su ostvarili to pravo u okviru konkursa čija je ukupna vrednost 23 miliona dinara, i čiji je cilj unapređivanje obrazovanja učenika i studenata poljoprivredne struke u našoj pokrajini.

Izvor: pokrajinska vlada

Srednja stručna škola iz Crvenke jedna je od škola kojoj su opredeljena sredstva po ovom konkursu.

Sekretar Božić je podsetio na značaj Konkursa za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta, kojim raspolažu naučnoistraživačke ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale škole koje obrazuju kadar u oblasti poljoprivrede, a za koji je resorni sekretarijat namenio finansijska sredstva radi unapređivanja nastave i što boljih uslova za primenu stečenih znanja u praksi.

Najveće interesovanje je vladalo za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije. Sredstva su još opredeljena srednjim stručnim školama u Zrenjaninu, Kanjiži, Somboru, Futogu, Pančevu, Bačkoj Topoli, Baču, Rumi, Irigu, i Vršcu.

Aleksandar Nastić, direktor SSŠ iz Crvenke rekao je da će ova sredstva veoma značiti Školi. Baš kao i prošle godine, sredstva će iskoristiti da zamene dotrajalu mehanizaciju. Podsetimo, SSŠ je kupila novi traktor „Belorus 820“ vredan 2 miliona i 800 hiljada dinara, a ove godine sredstva će opredeliti za novu sejalicu koja će dodatno unaprediti sam traktor.