Predsednik opštine Kula uričio ugovore o pružanju pomoći za poboljšanje uslova stanovanja kroz nabavku građevinskog materijala porodicama izbeglica u procesu integracije na teritoriji opštine Kula

468

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić uručio je danas osamnaest ugovora o pružanju pomoći za poboljšanje uslova stanovanja kroz nabavku građevinskog materijala porodicama izbeglica u procesu integracije na teritoriji opštine Kula.

Sredstva ovim ugovorom namenjena su poboljšanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala, potpisanog između Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i opštine Kula.

Predsednik Miljanić je istakao da već tradicionalno, opština Kula uspešno sa svojim
sugrađanima aplicira za programe podrške i rezultat je da veliki broj porodica dobije
sredstva.

 

-Konkretno, danas osamnaest, u prethodnih nekoliko godina preko 150 miliona dinara je za
ovu namenu izdvojeno, što Komeserijat, Ministarstvo, opština Kula i na taj način se pomoglo upravo ovoj populaciji, a pre svega našim sugrađanima, da reše svoje egzistencijalne probleme, rekao je Miljanić. On je dodao da je to sjajan primer i dobrog odnosa države i dobrog rada Opštinske uprave i ljudi koji se bave tim poslom, a broj korisnika se ne smanjuje, što lokalnoj samoupravi daje za pravo da kažu da se do svake porodice koja je imala problem došlo, ponuđen je program i uspešno je rešen problem.

Dodeli ugovora prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Kula Vladimir Đurović,
rukovodilac odeljenja za Društvene delatnosti Bojana Dević i poverenik Komeserijata za
izbeglice i migracije Mileva Kovač.