KULA – ,,VUKOVI“ uzdrmali scenu karate Srbije

522

Na najprestižnijem državnom takmičenju u seniorskoj konkurenciji, koje je održano 28.03. u Čačku, što ujedno i predstavlja skup najboljih seniora i seniorki koji su se kvalifikovali iz svojih regiona nastupali su i karatisti iz naše sredine.

Od svih kvalifikovanih seniora sa Prvenstva Vojvodine koji su izašli na tatami u neverovatno teškoj konkurenciji po kategorijama, u Kulu je ipak došla jedna medalja i to Đikić Aleksandra sa osvojenom bronzanom medaljom i trećim mestom. Da se podsetimo, Sandra je na Prvenstvu Vojvodine bila treća, izgubivši meč za finale od reprezentativke Srbije Dukić Vere, da bi joj sada na državnom to vratila, ostavljajući je u donjem delu liste. Iako najmlađa na Prvenstvu, kao debitant, naša Sandra je bukvalno nezadrživo jurišala prema finalu, pobeđujući u prvom kolu Jasnu Kojčić sa 6:1, dok se u drugom kolu sastala dvostrukom prvakinjom Srbije, Bojanom Janković. Sandra je vodila čitav meč, da bi kod rezultata 8:6 za nju, u poslednjim sekundama diskutabilnom, gotovo očajničkom akcijom Bojana preokrenula rezultat na 9:8.  U prvom repasažu Sandra je pobedila Dukić Veru sa 6:3, i Saru Kalajdžić sa 2:1.

Zapažene nastupe imali su Ćosić Filip, koji je voljom žreba prvi meč radio protiv Trikoš Bogdana reprezentativca Srbije, i jednog od najboljih teškaša, gde je Filip izgubio tesnim rezultatom 0:1 pokazujući srčanost i želju za borbom u najjačoj i najtežoj kategoriji. Milutinović Miloš, posle dve ubedljive pobede je zaustavljen od Joksić Stefana izgubivši 2:4. Inače, o tome smo već pisali, Miloš je postigao dogovor sa Bavarskom reprezentacijom, dobio ,,papire” , radiće za Vukove dok se sitacija sa pandemijom ne okonča, onda će sa kompletnom porodicom da ode u Minhen i tamo da nastavi svoju sportsku karijeru.

U upravi kluba su ponosni na sve dosadašnje seniorske rezultate svojih takmičara, imajući u vidu das u svi 2003 godište, a Sandra 2004 godište, preskačući jednu kategoriju, a to su mladji seniori (gde će ove godine učestvovati), isprobavajući svoj koncept rada isključivo sa starijim kategorijama od kadeta pa prema seniorima, po sistemu “dvadeset karatista, dvadeset šampiona”, osvajajuci prva mesta u kadetskoj, juniorskoj I vicešampioska titula seniorska na nivou države, nadajući se da će ova situacija sa COVIDom stati i da ove godine jurišamo na Balkan i Evopu, što nam je bio plan prošle godine. A posebno nas čini ponosnim činjenica da uspevamo da solidno funkciošemo, jer kod nas članarine i plaćenih trenera nema i što sve troškove takmičenja, smeštaja, putovanja snosi klub, naravno uz podršku i pomoć lokalne sredine i dobrih ljudi kojih je sve više prepoznavajući kvalitet kluba, a koji žele da ostanu anonimni. Veliko i od sca hvala.