Ministarstvo omladine i sporta odobrilo sredstva za sanaciju poda u sportskoj hali u Crvenki

665

Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je sredstva Sportskom centru opštine Kula u iznosu od 10.500.000,00 dinara za sanaciju poda u sportskoj hali u Crvenki.

Sportski centar opštine Kula je 26. januara 2021. podneo zahtev za finansiranje projekta sanacije poda u sportskoj hali u Crvenki. U zahtevu je navedeno da je finansiranje projekta od velikog značaja za rekreativni i profesionalni sport, kako u naseljenom mestu Crvenka tako i u celoj opštini Kula. Rukometni klub „Crvenka“ je član Super lige tako da se u hali održavaju takmičenja najvišeg ranga.

-Hala u Crvenki je u svakodnevnoj upotrebi i neophodna je sanacija poda kako bi se obezbedilo nesmetano dalje funkcionisanje i bezbednost korisnika, a prvenstveno dece, rekao je direktor Sportskog centra opštine Kula Vladan Račić.

Račić je dodao da se uređenjem poda u hali obezbeđuju uslovi za pripremu, učešće i ostvarivanje vrhunskih rezultata na saveznim takmičenjima, a od posebnog značaja je za aktivnosti nacionalnih granskih saveza i stručni rad sa decom.

-Realizacijom ovog projekta stvoriće se uslovi da se kroz svakodnevne aktivnosti u sportskoj hali unapređuju rekreativni sport i podstiče se bavljenje sportom dece i žena, kao i osoba sa invaliditetom. Posebno želim da istaknem da halu koristi više od 250 sportista i 1800 gledalaca, rekao je Račić i dodao da je ovo samo nastavak sanacije sportske hale u koju je već uloženo, u protekle dve godine, preko 20 miliona dinara, što dokazuje odličnu saradnju Sportskog centra sa svim nivoima vlasti, od lokala, preko Pokrajine, do Republike.