KORONA: Posebno jak udar u ovom talasu je na jedinice intezivne nege

449

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 605.406 osoba, a zabeleženo je 5.345 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

izvor: pixabay.com

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 7.509 hospitalizovanih pacijenata, dok se 291 osoba nalazi na respiratorima.

Prema poslednjem preseku, još 37 pacijenata preminulo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 4.810 osoba, od 16.693 testiranih.

I dalje je najviše novih slučajeva zaraze koronavirusom u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Posebno jak udar u ovom talasu je na jedinice intezivne nege i često se dešavalo da pacijenti direktno sa prijema idu tamo, rekao je za RTS direktor Kliničkog centra Srbije profesor Milika Ašanin.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, ukupno data 2.488.631 doza vakcine, a od tog broja potpuno vaksinisanih građana s obe doze je 1.037.709.

Prvi kontingent vakcina proizvođača „Astra-Zeneka“ preko Kovaks mehanizma stiže u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije.

Avion, kojim će biti dopremljene vakcine, sleteće oko 20 časova na aerodrom “Nikola Tesla“, a dočekaće ga ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Izvor: RTV