Pomoć Vlade Srbije za programe opština četvrte grupe stepena razvijenosti

71

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih područja Novica Tončev izjavio je da opštine iz četvrte grupe stepena razvijenosti mogu da prijave projekte za finansijsku podršku koja im je neophodna kako bi brzo i efikasno realizovale nove i završile neke stare planove i investicije. Ukupno sredstva za ovu vrstu pomoći lokalnim samupravama iznose 319,8 miliona dinara.

Izvor: agrofin.rs

Ovaj poziv, naglasio je Tončev, usmeren je na realizaciju projekata dva programa. Oni imaju za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije kao i unapređenje infrastrukturnih kapaciteta nedovoljno razvijenih opština. Rok za predaju dokumentacije je 15. april, prenosi agrofin.rs.

Podsetimo opštine, koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka, objavljen je 26. marta u „Službenom glasniku“. To su uglavnom nedovoljno razvijene opštine sa velikim brojem sela u kojima uglavnom žive poljoprivrednici.

B.K.