Počinje vakcinacija Sinofarm vakcinom, uskoro i bez zakazivanja

1841

Na teritoriji Zapadnobačkog okruga ukupno su revakcinisane 22354 osobe. Na teritoriji opštine Kula vakcinisano je 4959, a revakcinisano 3367 osoba.

Danas će u Kuli od 14 časova biti vakcinisano 250 osoba kineskom vakcinom Sinofarm. Narednih dana biće moguća i vakcinacija Sinofarm vakcinom bez zakazivanja preko portala eUprave.

Podsećamo da je od subote u Kuli izmešten punkt za vakcinaciju i nalazi se na novoj adresi u Omladinskom domu u Kuli u ulici Đure Strugara 54.

Na teritoriji opštine Sombor do sada je revakcinisano 12792 građana, prvu dozu je primilo 2775 građana.

Sombor je već uveliko krenuo sa imuzacijom građana kako navodi dr Tatjana Medić, načelnica epidemiologije u ZZJZ Sombor. Pohvalila je dobru saradnju sa gradonačelnikom i predsednicima opštine, a posebno je istakla odličnu organizaciju grada Sombora koji je od jutros od 8 časova krenuo sa imunizacijom građana Sinofarm vakcinom bez zakazivanja i ako je na nivou države planirano da imunizacija počne od 14 časova.

U narednom periodu se planira vakcinacija i seoskih domaćinstava u zavisnosti od volje i zainteresovanosti građana, o čemu ćete biti obavešteni preko portala Naše Mesto.

Vlada Republike Srbije saopštila je da je od danas moguća prijava za vakcinaciju protiv korona virusa i preko vajbera (Viber).

Što se tiče broja aktivnih slučajeva, najugroženija je Kula sa 539 zaraženih korona virusom, zatim Sombor sa 374, Odžaci sa 225 i Apatin sa 216 zaraženih.