Opština Kula u akciji „Posadi svoj hlad“

507

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, opština Kula se pridružila akciji “Posadi svoj hlad”.

Javna podela 30.000 sadnica organizovana je danas u podne u celoj Srbiji, a u našoj opštini na lokaciji izletište “Potok” u Crvenki. Takođe, deo sadnica je podeljen Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Crvenki.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je istakao da lokalna samouprava svesrdno podržava svaku ekološku akciju, a o samom značaju ovakvih akcija ne treba trošiti reči i zahvalio se građanima koji aktivno učestvuju u svim dosadašnjim akcijama.

Predsednik Skupštine opštine Kula, Vladimir Đurović je rekao da mu je drago što su građani preko Facebook stranice glasali za ovu akciju i istakao da će se lokalna samouprava truditi da bude još sličnih akcija.

Direktor JKP „Vodovod“ Crvenka, Miljan Drašković je istakao da je veliki broj građana došao, što govori da je kod građana prisutna ekološka svest i volja da se uradi nešto dobro za našu okolinu. Drašković je iskoristio priliku da obavesti građane da JKP „Vodovod“ radi na obnavljanju letnjikovaca na izletištu „Potok“ gde će biti postavljene i klupe sa betonskim kantama za smeće, a radi se i na vodosnabdevanju i elektrifikaciji.