Vukovi idu svojim putem

506

U nedelju, u Bačkoj Palanci je u organizaciji Karate saveza Vojvodine održan Kup Vojvodine za kadete, juniore i seniore , u kome su učestvovali takmičari iz Karate kluba VUKOVI i doneli u Kulu deset medalja, i to: četiri seniorske, dve juniorske i četiri kadeteske medalje, od kojih su tri zlatne , dve srebrne i pet bronzanih medalja.

All-focus

Zlatne medalje: Đikić Aleksandra…………………………………………………………………….JUNIORKE
Krnajac Mihajlo………………………………………………………………………JUNIOR
Mijanović Rastko…………………………………………………………………….KADET
Srebrne medalje: Ekipa “Vukova” (Milutinović, Kakaš, Ćosić)…………………………..SENIORI
Krnajac Miloš………………………………………………………………………..KADET
Bronzane medalje: Đikić Aleksandra………………………………………………………………..SENIORI
Milutinović Miloš………………………………………………………………..SENIORI
Ćosić Filip……………………………………………………………………………SENIORI
Ćosić Uroš………………………………………………………………………….KADETI
Ekipa “Vukova” (Mijanović, Miloš I Mihajlo Krnajac)………….KADETI

Sa obzirom da se radi o kvalifikacionom turniru za KUP SRBIJE, veoma smo zadovoljni što su se svi naši takmičari kvalifikovali i time potvrdili da su najrespektabilniji klub kada su starije kategorije takmičara u pitanju. Stručni štab raduje činjenica da su debitanti u juniorskoj konkurenciji Djikić Aleksandra (prvo mesto juniorke i treće mesto seniorke) i Krnajac Mihajlo (prvo mesto juniori) prošli sve protivnike u juniorima sa velikom bod razlikom, ne dozvoljavajući da niko poentira na njima, rešavajući borbe na vrhunski način. Senior Ćosić Filip je eliminišući prvaka Balkana Šoguljov Dejana, po drugi put u teškoj kategoriji stao iza Bitević Slobodana i Tešanović Đorđa od koga je izgubio u meču za finale.

Posebna priča je najtrofejniji karatista Mijanović Rastko, koji je prošle godine slomio ruku u meču za finale, posle duge vremenske pauze oporavka, ponovo ušao na tatami i bukvalno očitao lekcije svim protivnicima da bi se u finalu sastao sa klubskim drugom Krnajac Milošem koji je takdje sa lakoćom stigao do finala, i njih dvojica su podelili prvo i drugo mesto, gde je Rastko ovaj put bio bolji. Svaka čast Rastko. Veliki povratak.

Rastko Mijanovic

 

U klubu nestrpljivo očekujemo da se ova situacija sa covid pandemijom okonča i da se počnu dešavati velika međunarodna takmičenja, jer sada trenutno imamo četiri borca balkanskog i evropskog kalibra i to: Đikić Aleksandru, Milutinović Miloša, Krnajac Mihajla i Mijanović Rastka, koji ravnopravno mogu da izadju svim takmičarima iz Evropskih zemalja. Za Svetske medalje je još rano govoriti, ali u Upravi kluba ne da očekuju, nego znaju da će ovakav sistem treninga uzdrmati Evropsku scenu kao što je za kratko vreme od tri godine uzdrmao i scenu Srbije. Imamo naš put i gazimo prema njemu. Rezultati moraju doći. Već nam je Milutinovića uzela Bavarska reprezentacija, kome su već sređeni “papiri” i sa celom porodicom odlazi u Minhen da živi i nastavi svoju sportsku karijeru.

 

Milos Milutinovic
Filip Cosic
Uros Cosic
Milos Krnajac
Mihajlo Krnajac
Aleksandar Kakas