Zlatne medalje za Aleksandru Đikić i Mihajla Krnajac

406

U nedelju je sportski centar „BANJICA“ u Beogradu bio domaćin Školskog prvenstva Srbije za sve učenike osnovnih i srednjih škola, a u organizaciji Saveza za školski sport i Karate federacije Srbije, nastupili su i karatisti iz karate kluba VUKOVI predstavljajući svoje škole, klubove i svoju sredinu.

Osvojene su DVE ZLATNE medalje i to:

  • DJIKIĆ ALEKSANDRA Srednja škola „Petro Kuzmjak“ Ruski Krstur …………..1.mesto
  • KRNAJAC MIHAJLO Osnovna.„Isa Bajić“ Kula………………………………………..1.mesto

Aleksandra je u konkurenciji srednjih škola prvog i drugog razreda, predhodno osvojivši na Školskom prvenstvu Vojvodine takodje prvo mesto, u šest mečeva, izgubivši samo dva poena, potvrdila svoj reprezentativni status pobedjujući sa lakoćom sve protivnice iz drugih škola. Reč je o zaista veoma kvalitetnoj karatiskinji, sa odličnim motoričkim sposobnostima, procenom protivnika i odličnim rešenjima tokom mečeva, ako tome još dodamo njenu ozbiljnost, redovan dolazak na svaki trening, slobodno možemo očekivati medalje i sa velikih takmičenja koja su pred njom u budućnosti.

Mihajlo je na Školskom prvenstvu Vojvodine bio drugoplasirani, da bi se u finalu ponovo sastao sa istim protivnikom, odličnim Djurdjić Markom i u vrhunskom meču Mihajlo je bio bolji i svojoj školi je doneo zlatnu medalju i prvo mesto. Mihajlo je takodje imao šest mečeva, pet pobeda i poraz na Vojvodini. Mihajlo je već godinama u samom vrhu karatista na nivou države još od pionirskog uzrasta, kadetskog i ove godine juniorskog prvog mesta, osvojio sve medalje koje se mogu osvojiti, uvek finale, neki put prvi, neki put drugi. Potvrdivši i on svoj reprezentativni status očekujemo još odličja u narednim takmičenjima.

Nadamo se da su direktori škola ponosni na svoje učenike, koji su doneli najsjajnija odličja i time svoju školu predstavili u najboljem svetlu na tako znaćajnom takmičenju. Što se kluba tiče pred nama je Kup Srbije za kadete, juniore i seniore gde nastupamo sa deset pojedinačnih i dve ekipne kategorije, nastavljamo sa napornim treninzima i apsolutno smo sigurni da ćemo i sa Kupa doneti dosta medalja.