Krnajac Mihajlo na SVETSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU

649

Neposredno pošto smo objavili rezultate sa Školskog prvenstva Srbije, od Saveza za Školski sport Srbije na adresu kluba je stigla informacija da će takmičar VUKOVA, kadetski I juniorski reprezentativac Krnajac Mihajlo kao JEDINI PEDSTAVNIK IZ CELE SOMBORSKE REGIJE, predstavljati svoju školu, klub, grad idržavu na Svetskom Školskom prvenstvu koje je trebalo da se održi u maju, pa je pomereno za septembar zbog epidemiološke situacije.

Vest koja je mnogo obradovala ali nije iznenadila, jer Mihajlo je prvi doneo za Vukove pre četiri godine medalju sa državnog prvenstva i od tada ne silazi sa pobedničkog postolja gde god se takmičio, na medjunarodnoj ili domaćoj sceni. Kao pionir, što kroz šalu govorimo u klubu, sa 27kg telesne težine (od toga 23kg je srce), se popeo na postolje osvajajući uvek neku od medalja, pionirski prvak države dva puta, kadetski prvak države, i kao najmladji junior prvak Vovodine, Budapest open, Virovitica open Tuzla, Nitra.., četvrto mesto na Balkanskom školskom prvenstvu u Novom Sadu…i da ne nabrajamo. Reprezentativni grb nikada nije skidao i nikada nije napravio pauzu u treninzima i takmičenjima. Redovan uvek na treninzima, na tatamiju nemilosrdan protivnik, neustašiv i agresivan kada treba, Mihajlo polako stasava u pravog karatistu. Imajući u vidu i činjenicu da ima ogromnu podršku od svoje porodice, znamo da Mihajlo neće biti “vikend” karatista nego istinski šampion i kao senior, a to su VUKOVI sebi i postavili kao primarni cilj, od momaka iz naše sredine bez kupovine stranaca i mešanja sa drugim klubovima, napraviti jaku ekipu i pojedinca.

Da pojasnimo, Svetsko Školsko prvenstvo se organizuje samo za učenike sedmog I osmog
razreda, a naš Mihajlo će kao prvak države i kao jedini osvajač zlatne medalje iz cele Somborske regije učestvovati na ovom najprestižnijem prvenstvu. Poznavajući Mihajla, znamo da će nas predstaviti u najboljem svetlu, sa njegovim geslom “i ako kost pukne, ja se ne predajem”, što je pokazao na državnom prvenstvu osvajajući drugo mesto sa naprslim skočnim zglobom od eliminacija do finala, trpeći bol, pobedjujući sve protivnike, da bi u finalu tesno izgubio meč.

Kratka priča o Mihajlu, a veliki podstrek za VUKOVE da nastave još snažnije da treniraju i rezultati moraju doći.