U Zapadnobačkom okrugu broj zaraženih U PADU

573

Epidemiološka situacija na teritoriji Zapadnobačkog okruga je u znatnom poboljšanju. U opštini Kula trenutno je 350 aktivnih slučajeva, u Somboru 319, u Apatinu 178 i u Odžacima 124.

Izvor: pixabay.com

„U kovid ambulanti je urađeno 406 pregleda, ukupan broj pozitivnih je bio 69 i broj upućenih prema Opštoj bolnici je 50. To je značajan pad broja pozitivnih i broja pregleda u odnosu na prethodnu nedelju. Možemo videti da se epidemiološka situacija polako, ali vidljivo smiruje“, kazao je Zdravko Hlodik, načelnik kovid ambulante u Somboru.

„U kovid odeljenju imamo 36 pacijenata, jednog pacijenta na mehaničkoj ventilaciji i pet pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji. Svi pacijenti zahtevaju neki od oblika kiseoničke terapije. Većina pacijenata je sa srednje teškom do teškom kliničkom slikom i pacijenti su uglavnom stariji od 50 godina“, rekao je Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice „Dr.Radivoj Simonović“ Sombor.

Somborska bolnica u odnosu na raspoloživi kadar i mogućnosti organizuje rad specijalističkih ambulanti, rade endoskopski kabineti kao i radiološka služba, a što se tiče operativne hirurške grane, osim urgentnih rade se i druge intervencije, ali u manjem obimu.

„U Domu zdravlja Sombor su 11.827 osobe vakcinisane, a u Opštoj bolnici je 1.484 osobe. U Domu zdravlja Apatin je vakcinisano 3.467 osoba, u Kuli 3.834 osobe, u Odžacima 3.189 osoba što čini ukupan broj od 23.801 osobe vakcinisane i revakcinisane u ZBO. Na revakcinu ukupno čekaju 12.124 osobe“, izjavila je Gordana Cvetić, lekar epidemiolog u ZZJZ Sombor.

Izvor: RTV