Od srede prijava za prvih 30 evra

2863

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će od 12. maja krenuti isplata od prvih 30 svim punoletnim građanima koji se do tada prijave za nju putem portala Uprave za trezor.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Gostujući na TV Prva, Mali je izjavio da će penzioneri finansijsku pomoć početi da dobijaju 6. maja, a da će dan kasnije početi uplate svim punoletnima koji se nalaze na odsluženju zatvorske kazne i nezaposlenima, kao i da ove tri kategorije građana neće morati da se prijavljuju za pomoć

On je takođe dodao da prijava punoletnih gradjana za dve uplate od po 30 evra počinje od 28. aprila do 15. maja na adresi idp.trezor.gov.rs. Prijava putem kontakt centra počinje 5.maja, objavio je na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali.

Nezaposleni građani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. Isplata novčane pomoći ovoj kategoriji građana, vršiće se automatski, bez prijave, a novac će biti uplaćen na posebne namenske račune

„Treće nedelje maja počiće isplata pomoći za naše sugrađane koji žive na Kosovu i Metohiji. To prva takva pomoć (koja se isplaćuje na KiM) od 100 evra, koju će dobiti i deca, dok će nezaposleni dobiti 200 evra. Nema potrebe da se bilo ko (na KiM) prijavljuje, to će ići automatski preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, naveo je Mali.

Mali je takodje dodao da će 10. maja početi da se isplaćuje druga tranša pomoći od polovine minimalne zarade za sve zaposlene u privrednim subjektima koji su se za pomoć prijavili.

Treći paket pomoći je omogućen rebalansom budžeta, koji je u parlamentu usvojen prošle nedelje.