Danas je počela prijava za novčanu pomoć, evo kako to možete učiniti

1328

Svi punoletni građani koji imaju prijavljeno prebivalište u Srbiji i važeću ličnu kartu od danas se mogu prijaviti za novčanu pomoć države od od 30 plus 30 evra.

Dinari / Foto: N. Janjanin
Prijave se podnose  na sajtu Uprave za trezor gde treba da prvo kliknuti na polje Podnošenje prijave, upisati broj lične karte i banku kod koje imate otvoren račun.
Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplate pare i u njoj će im biti i otvoren namenski račun.
Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, a prijave će trajati do 15. maja.
Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.
Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.
Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.
Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, Srbi na Kosovu i Metohiji, u trećoj i četvrtoj nedelji maja mogu očekivati pomoć države. Svi oni će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.
Takođe, nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.
Izvor: Tanjug