„Sigma“ donirala dezinfekciono sredstvo osnovnim školama na teritoriji opštine Kula

561

Preduzeće „Sigma“ Kula još jednom je pokazalo da je društveno odgovorno preduzeće koje pomaže lokalnu zajednicu kad god je to neophodno.

Ova kompanija je danas u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ u Kuli počela podelu dezinfenkcionog sredstva za ruke, koje je obezbeđeno za učenike svih osnovnih škola u kulskoj opštini. Kako je rečeno prilikom današnje posete ovoj školi biće podeljeno ukupno 3.024 bočica pomenutog sredstva.

Direktorica škole Mirjana Ivić Mihajlović je istakla da je Škola otvorena za sve ljude dobrog srca, koji su spremni da pomognu i istovremeno se zahvalila kompaniji „Sigma“ i lokalnoj samoupravi što zajedno sa svim prosvetnim radnicima u kulskoj opštini nastoje da se na što lakši i bezbedniji način prevaziđe trenutna epidemiološka situacija.

-„Sigma“ je jedini proizvođač dezinfenkcionih sredstava na bazi hipohlorita u Jugoistočnoj Evropi, koja su pri tome uspešno testirana na suzbijanju svih vrsta virusa, gljivica i bakterija. Kompanija je odlučila da određenu količinu svojih proizvoda donira osnovnim školama u kulskoj opštini, kako bi deca imala što bezbedniji i sigurniji boravak u vaspitno obrazovnim ustanovama. Trudimo se koliko god možemo da pomognemo i da se odužimo na neki način lokalnoj zajednici u kojoj firma radi, rekao je Aleksandar Kolić, marketing predstavnik „Sigma“ d.o.o Kula.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je pohvalio dobru saradnju lokalne samouprave i „Sigme“ obilazeći Dnevni boravak u ovoj školi. Predsednik je u razgovoru sa mališanima saslušao njihove potrebe i želje i kako je rekao dogovoreno je da đaci naprave spisak onoga što je po njihovom mišljenju najpotrebnije u boravku, a lokalna samouprava će se truditi da im ispuni želje.

Uručivanju donacije i obilasku škole danas su prisustvovali i Vladimir Đurović, predsednik Skupštine opštine Kula i Ljubica Tijanić, pomoćnica predsednika opštine Kula.