Vukovi drugi na „Trofeju Srbije“

203

Kada su u pitanju starije kategorije takmičara (kadeti, juniori, mlađi seniori) „Vukovi“ su već evo druga godina za redom u vrhu karatea na najvišem državnom nivou.

Naime, Čačak je bio domaćin u nedelju 09.05. jednog od najjačih turnira „Trofej Srbije Zlatni pojas“ , na kome su kao gosti učestvovali i borci iz Crne gore, Makedonije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Na ovom značajnom turniru su prisustvovali svi zvaničnici pomenutih država iz oblasti sporta, a koje je ujedno i kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Balkana, Evrope, Olimpijske igre mladih i Premijer ligu.

Ekipa VUKOVA je nastupala u devet pojedinačnih kategorija jer ekipnog takmičenja na ovim turnirima nema i postigla sledeće rezultate:

Mlađi seniori (U-21):

Đikić Aleksandra 1. mesto
Milutinović Miloš 2. mesto
Ćosić Filip 2. mesto

Juniori:

Krnajac Miihajlo 2. mesto
Đikić Aleksandra 1. mesto

Kadeti:

Mijanović Rastko 1. mesto
Krnajac Miloš 3. mesto
Krnajac Mihajlo 3. mesto

Sa osvojenih osam medalja, od toga šest finalnih mečeva na ovako velikom turniru VUKOVI su zauzeli DRUGO MESTO U GENERALNOM PLASMANU svih ekipa u borbama, u Upravi kluba su oduševljeni sa razlogom. Đikić Aleksandra, devojka sa nepunih sedamnaest godina u juniorskoj, seniorskoj i sada u mlađim seniorima, nezaustavljivo juriša ka Evropskom prvenstvu, jer ne zna za poraz. Krnajac Mihajlo, jedini predstavnik iz regiona na Svetskom školskom prvenstvu,  sada već u juniorima uzima značajne medalje, povratak najtrofejnijeg karatiste Mijanović Rastka koji je posle duže pauze zbog preloma obadve kosti na podlaktici, bukvalno očistio sve konkurente, Milutinović Miloš uskoro odlazi u Nemačku da se tamo takmiči za reprezentaciju Bavarske i nastavi svoju blistavu sportsku karijeru, Ćosić Filip uvek u vrhu teškaša u Srbiji. Šta reći?

Pred nama je u subotu Kup Srbije za kadete, juniore i seniore gde nastupamo sa kvalifikovanih osam pojedinačnih i dve ekipne kategorije i naravno.. donosimo medalje.. više nema praznih priča, VUKOVI idu svojim putem, sigurno smo među najboljima. A bićemo najbolji. Posebno nas čini ponosnim što je takmičarima sve troškove platio klub, a to je i politika kluba, nema članarine, nema plaćenih trenera, sve kupuje klub od sredstava koje dobija od Opštine i dobrih ljudi (sponzora), sve ulažemo u naše karatiste iz naše sredine, a VUKOVI to vraćaju rezultatima. A rezultati govore, ne priča.