Novi računari za STŠ „Mihajlo Pupin“

445

Zahvaljujući lokalnoj samuopravi STŠ „Mihajlo Pupin“ dobila je novu informatičku učionicu. Sredstvima iz budžeta opštine Kula kupljeno je šesnaest novih računara za potrebe škole.

Tim povodom, danas su ovu vaspitno obrazovnu ustanovu obišli predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, predsednik Skupštine opštine Kula, Vladimir Đurović i pomoćnica predsednika opštine Kula, Ljubica Tijanić.

Direktorica STŠ „Mihajlo Pupin“ Vera Slijepčević rekla je da s obzirom da škola obrazuje kadrove iz tehničkih nauka, te učenici u toj oblasti koriste računare, isti su zamenjeni kako bi učenici imali što kvalitetniju nastavu. Tom prilikom zahvalila se lokalnoj samuopravi, koja je obezbedila nove računare za STŠ „Mihajlo Pupin“.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je istakao da se ključna saradnja sa STŠ „Mihajlo Pupin“ ogleda u završetku projekta i potpunoj rekonstrukcije ove škole.

-Još 2019. godine je to bi jedan od primarnih ciljeva, ali je protekle godine situacija sa pandemijom korona virusa odložila planove, ali ih nije poremetila. Škola je i dalje jedna od dvanaest strateških škola koje će finansirati Vlada Republike Srbije, a projekat je vredan više stotina miliona dinara, rekao je Miljanić.

On je dodao da su te stvari prioritet, ali da su jednako bitni i manji projekti, a danas je to šesnaest novih računara, kao i da je već dogovorena kupovina dodatne opreme i manji radovi unutar škole, kako bi škola u budućnosti bila jedna od najmodernijih tehničkih škola u Srbiji.