Namirnice koje treba konzumirati na prazan želudac kako biste ojačali imunitet

226

Svi smo shvatili važnost jakog imuniteta.

Izvor: agrofin.rs

Konzumacija nekih jednostavnih namirnica može učiniti čuda za imunitet. Međutim, neke od njih su bolje kada se konzumiraju na prazan želudac jer tada vaš probavni sistav nije opterećen drugim probavnim dužnostima.

Evo tri namirnice koje možete jesti kako biste ojačali imunitet:

Beli luk

Beli luk ima antibiotska i antibakterijska svojstva. Može vam pomoći da se prirodno obranite od infekcija. I ne samo to. Takođe može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi, poboljšati zdravlje srca i pomoći u lečenju drugih problema povezanih s plućima. Uključivanje belog luka u vašu jutarnju rutinu može vas udaljiti od raznih bolesti.

Amla

Amla, koja se naziva i indijskom ogrozdom, krcata je vitaminom C i izvrsna je za vaš imunitet. Takođe je bogata antioksidansima, koji poboljšavaju naše zdravlje kada se konzumiraju na prazan stomak.

Med

Mnogi veruju da kašikica meda s toplom vodom na prazan stomak čini čuda za mršavljenje, kožu i imunitet. Mešavini vode i meda možete dodati limun, čime ćete promeniti ukus, ali i dodati hranjive sastojke. Ovaj napitak je pun antioksidansa i pomaže u borbi protiv slobodnih radikala u telu, piše Times Of India.

 

Izvor: index.hr