Građani opštine Kula izabrali najbolji projekat

1027

Građani opštine Kula imali su priliku da glasaju za jedan od tri ponuđena projekta na koji će biti utrošeno 20.000 evra dobijenih na nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2020".

Paralelno sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi 2020“ organizovano je takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. Učešćem u nagradnoj igri građani se nisu borili samo za sebe – već i za grad u kojem žive, a svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Opština Kula osvojila je drugo mesto u kategoriji srednjih opština u okviru takmičenja „Uzmi račun i pobedi 2020“ i nagradu od 20.000 evra. Lokalna samouprava ponudila je tri predloga projekta, a građani su izglasali koji predlog će biti realizovan.

U petak, 28. maja 2020. godine završeno je glasanje i projekat sa najviše glasova (5533) je rekonstrukcija vrtića „Čuvari osmeha“ u Sivcu.

Građani su pored ovog projekta mogli da glasaju i za nabaku sanitetskog vozila za Dom zdravlja i adaptaciju vrtića „Šećerko“ u Crvenki.