VRBAS – Igralište “mala škola” dobija novi sjaj

499

"Mala škola" jedno je od prvih školskih igrališta u Vrbasu koje je u nedostatku fiskulturnih sala godinama korišćeno za časove fizičkog vaspitanja. Osim učenika, svoje prve sportske korake na ovim terenima napravili su brojni proslavljeni fudbaleri i košarkaši. Prve zvanične utakmice u ženskom rukometu odigrane su bas na ovom terenu. S vremenom tereni postaju zapušteni, zaboravljeni i od sportista, rekreativaca, ali i onih koji bi trebalo o njima da se staraju. Umesto lopti i ekipa za fubal, košarku ili odbojku, "Malu školu" ispunilo je smeće i korov.

Mala škola posle

Proleće 2020, policijski čas i pandemija su nas vratili nekoliko godina unazad, na terene „Male škole“. Složne komšije zasukale su rukave u nameri da se prostor samo očisti. Želja za uređivanjem igrališta konstantno je rasla, a život se polako vraćao u skrovito mesto za igru, rekreaciju i sport. U početku sopstvenim sredstvima i radom, a kasnije donacijama sugrađana, obnovili smo teren za košarku, osposobili terene za mali fudbal, tenis i odbojku na pesku, a za najmlađe napravili park za igru. Zahvaljujući entuzijazmu i slozi, godinu dana kasnije „Mala škola“ jedno je od najposećenijih otvorenih prostora u Vrbasu. Ove terene svakodnevno koriste deca iz vrtica „Poletarac“, OŠ“ Svetozar Miletić, SSŠ „4 Juli“, kao i mnogobrojni gradjani. Prednost ovih terena je što su tereni ogradjeni i najbezbedniji u gradu, a odmah uz terene se nalazi restoran i kafic.

Donacije za podlogu za basket teren

Snaga zajedničkog rada, ali i želje pojedinaca da donacijama pomognu i učestvuju u našoj misiji, dovele su nas do zamisli da napravimo najbolji teren u gradu za basket 3×3. Stigla je i ponuda, a cena podloge je 4.860 evra. Osim što bi otvorilo mogućnost za kvalitetniju igru, afirmaciju basketa 3×3, ovako uređen teren produžio bi život i trajanje „Male škole“, što će naročito značiti generacijama koje su stasale da prvi put ubace loptu u obruč. Mi ovo slobodno bacanje ne smemo da promašimo i zato vas pozivamo da učestvujete u našoj akciji!

Ukoliko ste kompanija i želite da  pomognete, nudimo vam da zakupite prostor oko terena. Reklame će biti izradjene na ceradi i okačene oko terena. Cene reklama su: 1 x 1 m – 200e, 2 x 1 m – 400e, 3 x 2 m – 500e. Garantujemo da će reklame biti oko terena narednih 5 godina.

Kako je to sve izgledalo pre samo godinu dana i kako su tekli radovi mozete pogledati na nasem sajtu:

https://malaskola.rs/?fbclid=IwAR29vHddMigAyZjVmTzDGii0MoacftNsdxK-ZlOSqgnws7XmxEb0EJRnxCo