INTERVJU – Da li će ove godine biti organizovane ekskurzije za đake?

390

Na koji način će se, ukoliko Krizni štab bude dozvolio, organizovati đačke ekskurzije i izleti i da li će uopšte biti organizovani, razgovarali smo sa direktoricom Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli, Marinom Džakula.

Da li Vaša škola ove godine organizuje ekskurzije za đake?

Do kraja tekuće školske godine neće biti realizovane Godišnjim planom rada škole zaplanirane ekskurzije.

Na koji način će se, ukoliko Krizni štab bude dozvolio, organizovati đačke ekskurzije i izleti?

Ne, ove školske godine nećemo organizovati ekskurzije i izlete, sve da Krizni štab i donese odluku o popuštanju mera. Bliži se kraj nastavne godine, maturski i završni ispiti su sledeće nedelje, tako da nema prostora za realizaciju ovih aktivnosti.

Kakve su reakcije roditelja na pomen ekskurzija s obzirom na situaciju sa pandemijom? Da li postoji strah od toga da puste svoje dete?

Zbog aktuelne situacije sa pandemijom, nismo ni pokretali pitanje saglasnosti roditelja na realizaciju ekskurzija i izleta, iako su iste zaplanirane GPRŠ-e.

Da li postoji šansa da bar maturanti otputuju ove godine?

Kako nam sada stižu vrlo bitne aktivnosti po planiranoj dinamici za završetak školovanja, odnosno, polaganje maturskih i završnih ispita, a potom i upis na željene fakultete, nema prostora za realizaciju maturskih ekskurzija ili izleta.

S obzirom da je ova školska godina već pri kraju, kako stoje stvari sa planiranjem ekskurzija u narednoj godini?

Planiramo i nadamo se da će sledeća školska godina biti kao i pre pandemije, ali u skladu sa merama koje donese Krizni štab kao i uputstvima MPNTR-a organizovaćemo svaku aktivnost. Ovo se prvenstveno odnosi na redovnu nastavu, ali i sve vannastavne aktivnosti, uključujući radionice na razne teme, tribine, predavanja, sekcije, pa i izlete i ekskurzije.

Koliko se može znati unapred i šta roditelji i đaci mogu očekivati? Koje su Vaše pretpostavke?

Ukoliko naredna školska godina bude bez pandemije, vraćamo se na redovan način rada. Sve planirano Godišnjim planom rada škole, trudićemo se da bude i realizovano.

Izvor: etskula.com