Evo zašto treba da jedete jagode svaki dan – dodatak RECEPT

221

Jagode spadaju u najranije voće i svakako da su zbog svog jedinstvenog mirisa i ukusa mnogima i omiljeno voće. Pored toga što su veoma ukusne, jagode zbog svog sastava deluju i te kako pozitivno na zdravlje i odlične su u prevenciji i otklanjanju raznih zdravstvenih tegoba.

Neodoljive, slatke, crvene jagode, osim odličnog uticaja na zdravlje mogu imati značajan doprinos i kada je lepota u pitanju. Ovo voće čuva vid, podiže imunitet, štiti telo od slobodnih radikala i njihovih štetnih dejstava i „briše“ bore. Zbog svega toga, poručuju nutricionisti, pronađite mesta za jagode u svom tanjiru. Ako se izuzmu osobe koje su alergične na ovo voće, gotovo da ne postoji osoba koja ju je probala i kojoj se ova bobica nije sviđela.
Ukusne, sočne, osvežavajuće! Sa šlagom, sveže ili u kolaču – jagode su tako dobre, bez obzira na način njihovog konzumiranja. Donosimo vam odličan recept u kojima su jedan od glavnih sastojaka, pogađate, jagode. Prijatno!

Ledeni vetar sa jagodama

Sastojci
Za kore
9 belanaca
300 grama šećera
1 kašika alkoholnog sirćeta
FIL
600 grama pavlake
100 grama šećera u prahu
1 vrećica želatina
1/2 l mleka za šlag
jagode

Priprema:
Mascarpone napravite tako da 6 dcl pavlake dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cediljku da se preko noći cedi u frižideru. Za kore izmiksajte belanca sa šećerom i sirćetom pa smesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stepeni oko sat vremena. U isceđenu pavlaku dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatin koji ste napravili po uputstvu na kesici. Koru koja se ohladila prepolovite na dva dela pa na prvi deo namažite kremu. U kremu ubodite jagode. Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga. Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi. Prijatno!