Kruševački “Trajal” automatizuje i oprema radarske centre u Vojvodini

64

U Vladi Vojvodine potpisan je ugovor vredan 1,4 milijarde dinara, između Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i kruševačke kompanije “Trajal”, o automatizaciji i opremanju protivgradnih stanica za radarske centre “Samoš” i “Bajša”.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, “Potpisanim ugovorom praktično otpočinje proces izgradnje novih radarskih centara “Samoš” i “Bajša”. Njihovim završetkom, u potpunosti ćemo zaokružiti automatizovan sistem odbrane od grada na nivou Vojvodine i time doprineti znatnom smanjenju šteta na usevima poljoprivrednih proizvođača”, rekao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

U pokrajini su, smatraju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, koji vodi brigu o protivgradnoj odbrani na republičkom nivou, stvoreni uslovi da se automatizovani sistem odbrane u potpunosti sprovede.

“Njegovim uvođenjem, konačn se eliminiše faktor strelaca i dobija pouzdana i efikasna zaštita useva, što je svakako još jedan vid podrške države poljoprivrednicima”, rekao je Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

B.K.

Izvor: agrofin.rs