U Ravnom Selu počele pripreme za gradnju novog Doma kulture, najveća investicija u poslednjih 30 godina

204

Rušenjem i uklanjanjem zidina starog, izgorelog objekta, počele su pripreme za gradnju novog doma kulture u Ravnom Selu. Nakon raščišćavanja zgarišta, koje u centru Ravnog Sela stoji od 2016. godine, početkom jula biće postavljen kamen temeljac za novu zgradu.

Novi Dom kulture imaće 600 kvadrata i 223 sedišta. A u sklopu objekta biće izgrađeni novi tereni sa tribinama i osvetljenjem.

– Unapređenje kulturnog života u lokalnoj zajednici jedan je od prioriteta lokalne vlasti. U toku su pripreme za gradnju novog objekta, koji će imati veliki značaj za sve stanovnike opštine Vrbas, a posebno za Ravnoselce. Projekat gradimo uz podršpku Pokrajinske vlade. Vrednost radova je 160 miliona dinara, što je najveća investicija u Ravnom Selu u poslednjih 30 godina. To nije sve, sledi nam i raspisivanje javne nabavke za završetak radova na Pozorištu u Vrbasu, kao i radovi na novom trgu u centru grada – rekao je Rojević.

Ravno Selo ima bogat kulturn život. U selu deluje Kulturno umetničko društvo, dečji tamburaški orkestar „Čuperak“, KUD „Šove“. Održava se međunarodni festival „Mostovi prijateljstva“, zatim manifestacija „Žene žive i na selu“, brojne književne večeri i izložbe. Od pre četiri godine Ravno Selo je postalo poznato u celom regionu po istoimenom filmskom festivalu koji organizuje najpoznatiji Ravonselac, čuveni glumac i reditelj Lazar Ristovski. Festival će se i ove godine održati od 1. do 4. jula.

– Prioritet opštine Vrbas su ljudi u svakoj mesnoj zajednici. Krenuli smo od Ravnog Sela, ali tu nećemo stati. Ovih 160 miliona koje ulažemo u izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, deo su našeg velikog investicionog plana za ovu godinu vrednog preko milijardu i petsto miliona dinara. Izgradićemo i rekonstruisati domove i ustanove kulture, i drastično unaprediti komunalnu infrastrukturu u svakoj mesnoj zajednici, i podići kvalitet života naših sugrađana – smatra Rojević.