Od danas važe nove mere, nastavlja se vakcinacija

540

Zbog stabilnije epidemijske situacije počinje novo popuštanje mera. Ta odluka odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne radnje, sportske događaje, proslave, maturske svečanosti. Od početka pandemije registrovano je 715.147 slučajeva, od 4.293.037 testiranih uzoraka, a od posledica kovida 19 preminulo je 6.976 osoba.

Izvor: pixabay.com

U Srbiji su prema poslednjim podacima registrovana 132 nova slučaja koronavirusa, među 10.621 testiranih uzoraka, što jenajmanji procenat inficiranih u odnosu na broj testiranihu poslednjih godinu dana.

Preminulo je još šest osoba. U bolnicama se nalazi 407 pacijenata, od kojih je 20 na respiratorima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Nastavlja se vakcinacija na više od 220 punktova. Od danas važe nove mere- sve maloprodajne radnje moći će da rade bez ograničenja.

Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez zabrana, a u zatvorenom do jedan čas iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima.

Dozvoljeno je prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorima do 30 odsto.

Izvor: rtv