Održana 12. Trka prijateljstva

950

Danas je u Kuli održana 12. Trka prijateljstva koja je okupila veliki broj učesnika iz Srbije ali i regiona. Atletsku manifestaciju je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić koji je rekao da opština Kula tradicionalno podržava Trku prijateljstva koja, uz Festival amaterskih pozorišta Srbije, postaje brend Kule.

On je pozdravio sve učesnike ulične trke i dodao da ova manifestacija sjajnom organizacijom i masovnošću, kao odličnim takmičarima ulazi atletsku mapu Evrope.
Na ovogodišnjoj „Trci prijateljstva Kula 2021“ na deset hiljada metara trijumfovao je srpski triatlonac Ognjen Stojanović koji je stazu istrčao 32:19 minuta. U ženskoj konkurenciji u trci na 10 kilometara prvo mesto i zlatnu medalju je osvojila Nevena Jovanović sa rezulatom 37:55.

Drugo mesto u muškoj konkurenciji na 10 kilometara je osvojio Milan Mitrović sa rezulatom 32:22, dok je treći do cilja stigao pobednik iz 2019. godine Stenli Kupruto iz Kenije.
U ženskoj konkurenciji u trci na 10 kilometara srebrna medalja je pripala Biljani Kirađaevoj sa rezultaom 39:02 dok je bronzanu medalju osvojila Ivana Živković.
U trci na 5 kilometara zlatnu medalju je osvojio Kristijan Stošić sa rezultatom 15:32, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Tijana Kabić sa rezultatom 20:04. Drugo mesto je pripalo Aleksandru Stojanoviću, a treće mesto je došlo u ruke Aleksandru Krstiću. U ženskoj konkurenciji u trci na 5 kilometara drugo mesto je osvojila Jagoda Stošić , a na trećem mestu je završila Bogišić Vicko.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić je čestitao najboljim takmičarima na uspehu i uručio im novčane nagrade. Pored specijalnih poklona za osobe sa posebnim, nagrađeni su najmlađi učesnici, kao i najbrži Kuljanin i Kuljanka (Veljko Popović, Dragan Popović, Zoran Janković, Katarina Pohlod, Aleksandra Janković i Aniko Jablan).
Najmasovnija ulična trka posle Beogradskog maratona je i ovaj put pokazala da predstavlja spoj trčanja, mladosti, prijateljstva, humanosti i radosti, kao i odlične organizacije Atletskog kluba „Hajduk maraton tim na čelu sa Zdravkom Mišovićem.
12. Trka prijateljstva je održana pod pokroviteljstvom opštine Kula, uz podršku Turističke organizacije opštine Kula, AK Crvenka, Crvenog krsta Kula i brojnih volontera i organizacija.