Miljanić čestitao na velikom uspehu Nataše Kutni, drugoplasiranoj na republičkom takmičenju iz nemačog jezika

647

Miljanić je danas u kabinetu priredio prijem za Natašu Kutni, učenicu gimnazije „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura, koja je na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika u jakoj konkurenciji osvojila drugo mesto. Pored nagrađene učenice, prijemu su prisustvovali profesorica nemačkog jezika Saška Spasić i direktorica gimnazije Petro Kuzmjak, Natalija Budinski.

Miljanić je čestitao osamnaestogodišnjoj nagrađenoj učenici i uručio joj simboličan poklon kao znak pažnje zbog velikog uspeha koje je ostvarila. On je rekao da je ovo period kada se nagrađuju najbolji, a da je Natašin primer dobar pokazatelj da se rad i učenje isplate.
Nataša Kutni kaže da je od malena gajila ljubav prema nemačkom jeziku, kao i da je ovaj uspeh nije iznenadio. Ljubav prema nemačkom jeziku nastaviću i tokom studija nemačkog jezika i književnosti koje planiram da upišem, samouvereno je istakla Nataša.

Ntalija Budinski, direktorica Srednje škole „Petro Kuzmjak“ je rekla da joj je drago što je Opština prepoznala izvanredan rezultat koji je ostvarila Nataša. „To je samo još jedan znak da naša obrazovna ustanova školuje izuzetno talentovanu decu koja osvajaju nagrade na velikim takmičenjima“, kaže direktorica. Ona ističe da je zbog interesovanja i uspeha učenika u planu osnivanje kluba nemačkog jezika u sklopu škole.