„Zmajevi“ iz Beograda šampioni turnira u basketu

277

Kula je i ove godine bila domaćin najboljim basketašima iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice, Vrbasa, Bačke Palanke i drugih mesta. Ovogodišnji šampion turnira u basketu 3x3 je ekipa „Zmajevi“ iz Beograda.

Oni su u finalu, na otvorenom sportskom terenu osnovne škole „Isa Bajić“, savladali ekipu „Neka ja ću“ iz Novog Sada. Treće mesto je osvojila ekipa „Auto kuća Sekulić“ iz Novog Sada. Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula kaže da da opština Kula finansijski podržava sportske manifestacije poput turnira u basketu i da će i ubuduće to činiti. On je najavio da će se nakon jednogodišnje pauze ovo sportsko leta biti zanimljivo kako za sportiste tako i za ljubitelje sporta.

Novčanu nagradu u vrednosti od 100 hiljada dinara najboljoj ekipi turnira uručio je predsednik Skupštine opštine Kula, Vladimir Đurović. Drugoplasirana ekipa „Neka ja ću“ je osvojila novčanu nagradu od 20 hiljada dinara, dok je trećeplasirana ekipa „Auto kuća Sekulić“ iz Novog Sada dobila 10 hiljada dinara.

Danilo Borović, organizatora turnira u basketu, kaže da je turnir bio izuzetno posećen, odlično organizovan, a po kvalitetu ekipa, takmičenje u Kuli predstavlja jedan od najjačih turnira u basketu u Srbiji. Borović ističe da o važnosti turnira dovoljno govori činjenica da su mnoge ekipe propustile turnir u Beogradu da bi se odazvale na kulski turnir. Učestvovalo 20 ekipa. Turnir je prošao u fer i korektnoj atmosferi, a sledeće godine se očekuje još kvalitetniji i posećeniji turnir.

Organizatori turnira su KK „Hajduk“ Kula i opština Kula.