Miljanić čestitao Aljoši Pinteriću, republičkom prvaku na takmičenju iz srpskog jezika

610

Aljoša Pinterić, učenik osmog razreda osnovne škole „Petefi brigada“ Kula, ostvario je veliki uspeh pošto je na republičkom takmičenju, koje je održano na Filološkom fakultetu u Beogradu, sa maksimalnih 20 bodova osvojio prvo mesto. Pored srpskog jezika gde je ostvario najveće domete, svestrani Aljoša, koji je i đak generacije, osvajao je nagrade na takmičenjima iz matematike, fizike, hemije, istorije, biologije i tehnike i tehnologije.

Predsednik Miljanić je danas tim povodom upriličio svečani prijem i čestitao Aljoši na izvanrednim rezultatatima pošto mu je pošlo za rukom ono što do sada nijednom učeniku iz ove sredine nije uspelo, a to je da u svom uzrastu bude najbolji poznavalac srpskog jezika u državi. Miljanić je uručio simboličan poklon Aljoši i poželeo mu puno uspeha u daljem školovanju i životu.

On je istakao činjenicu da je posebno ponosan što opština Kula ima puno talentovane i uspešne dece, koja su velika motivacija i drugima da urade nešto slično.

Aljoša se zahvalio na prijemu koji mu je priredio prvi čovek Opštine. Aljoša kaže da je od opštinskog takmičenja za koji je imao kratak period za spremanje, pa sve do republičkog takmičenja vredno učio, a da mu je u tome najveća podrška bila nastavnica Tatjana Vještica. Njegovi planovi su vezani za školovanje u vrbaskoj gimnaziji, a potom i za studiranje.

Na svečanom prijemu koji je upriličen u kabinetu predsednika opštine Kula prisustvovala je nastavnica srpskog jezika, Tatjana Vještica. Ona je na putu od opštinskog takmičenja preko okružnog pa sve do republičkog takmičenja bila velika pomoć i podrška kako bi Aljoša ostvario ovako sjajan rezultat.

Tatjana Vještica se zahvalila predsedniku opštine što ima sluha za uspehe naših učenika, kao za i vrednovanje rezultata koji se postižu u obrazovanju. „Aljošin uspeh je utoliko veći jer je ova školska godina bila posve neobična zbog specifičnih uslova nastave“, navodi Tatjana. Ona je posebno naglasila činjenicu da je najviše učenika na okružnom i republičkom takmičenju bilo iz opštine Kula.

Učenici kulske opštine su bili jedini predstavnici zapadnobačkookruga na republičkom takmičenju iz srpskog jezika što je takođe izuzetan uspeh.