Počinje kupališna sezona u Ruskom Krsturu

2089

Danas je u Ruskom Krsturu održana velika radna akcija na uređenju mesnog kupališta. Na poziv organizatora, Mesne zajednice Ruski Krstur, akciji su se odazvali brojni učenici škole „Petro Kuzmjak“, omladina nevladine organizacije „Pakt Rutenorum“, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Ribolovačko društvo i JKP „Ruskom“.

Bazen će biti očišćen i napunjen vodom, tako da će već u kasnim popodnevnim satima biti spreman za kupače, kaže Mihajlo Pašo, sekretar MZ Ruski Krstur.

-Glavni partner u organizovanju ovog posla nam je JKP „Ruskom“, jer bez njih ovakve i slične akcije, koje organizujemo u selu ne bi bile izvodljive, rekao je Mihajlo Pašo, sekretar MZ Ruski Krstur.

Najveću pomoć, kako su rekli i sami organizatori, ovoj akciji dalo je JKP „Ruskom“ , Igor Fejdi, direktor ovog komunalnog preduzeća ističe da kao i svake godine „Ruskom“ pomaže u čišćenju, ali i uređenju zelenih površina oko kupališta.

-Nekoliko dana radnici „Ruskoma“ već rade na ovoj lokaciji, čiste smeće, kose travu, a danas čiste kupalište i odnose smeće na mesnu deponiju, ističe Igor Fejdi, direktor JKP „Ruskom“.