VRBAS – IV „Ravno Selo Film Festivala“

210

Četvrti Međunarodni festival debitantskog filma "Ravno Selo Film Festival", čiji je osnivač glumac, reditelj i producent Lazar Ristovski, biće održan od 01. do 04. jula u bačkom mestu Ravno Selo nadomak Vrbasa, saopštili su danas organizatori.

Izvor: vrbas.net

U glavnom programu biće prikazani  domaći film „Lihvar“ Nemanje Ćeranića, češki „Smotaj i pali“ reditelja Adama Hobzika sa Peđom Bjelcem u glavnoj ulozi, mađarski „Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme“ Lili Horvat, i turski „Potencijalni kandidat“ Erkana Kasala.

Projekcija filma “Jedini izlaz” Darka Nikolića sa Anđelkom Prpić u glavnoj ulozi pratiće zatvaranje festivala 04. jula i dodelu nagrada u svim kategorijama, a organizatori su saopštili da festival pored glavnog i studentskog programa, od ove godine uvodi i selekciju „Kratkih 100 minuta“, posvećenu dokumentarnim filmovima koji su privukli veliku pažnju kritike i javnosti.

Direktor festivala Petar Ristovski je rekao da je „Ravno Selo kroz ovih pet godina postalo selo filma, selo kulture“, naglasivši da će sa Ravnoselcima nastaviti da grade dalje „ovaj festival specifičnog, pomalo i felinijevskog, karaktera“.

Izvor: vrbas.net