Prijem za Željka Vojinovića, policajca godine

751

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, priredio je danas prijem za Željka Vojinovića, načelnika Policijske stanice Kula, kojem je Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo vredno priznanje, proglasivši ga policajcem godine sa teritorije opštine Kula.

U srdačnom razgovoru, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je istakao podatak da je u toku njegovog mandata priredio dva značajna prijema za pripadnike Policijske stanice Kula, 2019. godine kada je komandir Policijske stanice Kula Jovan Reljić proglašen najhrabrijim policajcem godine i danas kada prijemom odaje priznanje policajcu godine Željku Vojinoviću, što samo govori da u Policijskoj stanici Kula rade hrabri, vredni i uzorni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Iako je povod za današnji prijem svečani, skup je imao i svoj radni deo jer smo pričali o postupku preuzimanja zgrade i verujemo skorom preseljenju policije u bolji i mnogo uslovniji objekat što će pomoći kako policiji tako i građanima. Na predstojećoj sednici Skupštine opštine će biti završena jedna procedura koja je bila pravno uslovljena od Direkcije za imovinu, kako bi Ministarstvo moglo da preuzme zgradu koja je bila u vlasništvu opštine. U prethodnih godinu dana objekat je otkupljen, postao je vlasništvo Opštine, a sada prelazi u vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova i tada oni mogu da krenu sa radovima i investiraju u svoj objekat – rekao je Miljanić.

U znak pažnje za vredno priznanje predsednik opštine Miljanić je policajcu godine Željku Vojinoviću u ime lokalne samouprave poklonio ručni časovnik, a Vojinović je u znak zahvalnosti na pripređenom prijemu i poklonu predsedniku opštine Miljaniću uručio knjigu „SEMPER IDEM“ Đorđa Lebovića.