U Kuli se u subotu održava dvanaesti Nuss cup

414

Sutra će u Kuli, na parkingu ispred Štofare, biti održan dvanaesti po redu „NUS Kup“, takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša „Zlatni kotlić Kule 2021“.

Ovo, jedno od najprestižnijih takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša u Vojvodini će početi okupljanjem ekipa od 16 časova, riba će biti deljena od 17 časova, a kuvanje će početi u 18 časova.

Svaka od prijavljenih ekipa, koja može da broji do 5 članova dobija po 2 i po kilograma očišćene ribe, sto i stolice. Prema rečima organizatora do ovoga časa je prijavljeno više od 50 ekipa iz svih krajeva Vojvodine, a s obzirom na naviku da se ekipe prijavljuju i pred sam početak takmičenja taj broj će biti i veći.

Kvalitet skuvanih ribljih paprikaša će ocenjivati žiri kojeg čine Vladimir Lovrić iz Apatina, Nikola Savić iz Novog Sada i Ivan Senji, predstavnik organizatora „NUS Kupa“. Za najusšešnije ekipe su obezbeđene vredne nagrade: za prvo mesto pečeno prase, za drugo kotlić za kuvanje paprikaša sa nogarama, a za treće novčana nagrada.

Organizaciju takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša „Zlatni kotlić Kule 2021“ pomogle su Turistička organizacija opštine Kula i brojni sponzori.